Na pracovnom veľtrhu sa bude prezentovať 23 agentúr a zamestnávateľov

04.05.2011 Prešov

Prešov 4. mája (TASR) – Dovedna 23 personálnych agentúr a obchodných spoločností sa bude prezentovať na pracovnom veľtrhu JOB2DAY, ktorý sa bude konať v Prešove 10. a 11. mája. Organizuje ho spoločnosť Mabel Media Prešov v spolupráci s radnicou a úradom práce, v priestoroch Parku kultúry a oddychu (PKO) - Čierny orol.
Riaditeľ spoločnosti Marián Beliš konštatoval, že toto podujatie je určené jednak nezamestnaným evidovaným na úradoch práce, absolventom stredných a vysokých škôl, ale i ľuďom, ktorí nie sú spokojní so svojou terajšou prácou a hľadajú zmenu.
\"Cieľom veľtrhu je poskytnúť uchádzačom o zamestnanie informácie o spoločnostiach pôsobiacich na trhu práce a vytvorenie podmienok na nadviazanie kontaktov s potencionálnym zamestnávateľom,\" povedal dnes pre TASR Beliš. Dodal, že návštevníkov tiež oboznámiť s potrebnou dokumentáciou a priebehom výberových konaní.
\"Väčšinou ide o nadnárodné agentúry, preto ponuky nebudú obmedzené len na Slovensko, ale v podstate sa budú týkať viacerých štátov Európskej únie. Tie pozície v podstate budú vo veľkom rozmedzí od robotníckych až po manažment,\" vysvetlil Beliš.
Zástupcovia spoločností budú mať možnosť komunikovať s ľuďmi priamo v priestoroch PKO, kde sa budú počas oboch dní v malej sále konať aj polhodinové prezentácie.
Zástupca primátora Prešova René Pucher konštatoval, že v posledných týždňoch zaznamenali pozitívne správy o záujme zahraničných spoločností investovať v metropole Šariša, čo prispeje k zníženiu nezamestnanosti. Tá je však stále vysoká a preto sa mesto rozhodlo spolupracovať aj na aktivitách, ktoré pomáhajú ľuďom uplatniť sa na trhu práce.
 

Vyberte región